Ögonfransförlängning

Är du trött på att sminka dig?

Information

Singel fransar
En ögonfransförlängning singel, innebär att en förlängning limmas på varje frans en och en.
Till att börja med behandlas fransarna med primer och därefter tejpas de undre fransarna ner för att inte fastna i de övre. Kunden väljer vilken form, färg och längd som önskas. Beroende på vilken mängd och längd du har på dina egna ögonfransar bedöms vad som är hållbart.
Om man exempelvis har ganska korta ögonfransar från början så gäller det att inte sätta på en förlängning som blir allt för tung, då kommer den inte att sitta kvar i längden.
Vanligast är mellan 65 och 100 singel fransar på en ny förlängning. Cirka var 2-3-e vecka bör förlängningen fyllas på allt eftersom dina egna ögonfransar byts ut, nya kommer och de som sitter växer ca 1 mm i veckan, lite individuellt och beroende på hur perfekta fransar du vill ha.
Ju tätare refill ju bättre mår dina fransar eftersom de stöttar varandra när de är täta och inte så vingliga.

Volym fransar
2d – 9 d
2d – 9d volymfrans är att man istället för en frans per egen frans limmar på upp till 9  tunnare fransar, som formas till en plym på en egen frans. Resultatet är en , beroende på ditt val antingen många fransar men ändå naturlig eller  tät look ,massor med fransar, ex ett öga som du ska  sätta på 80 fransar, sätter du 9 tunna på varje så blir det 720 fransar per öga.

Ju fler fransar per egen frans ju lättare tunnare lösfransar så det blir inte tyngre än en singelfrans men resultatet blir mycket, mycket mer.
Man kan välja form o böj som med singel och hur många fransar 2-9 frans per egen frans och allt där emellan. Man kan också mixa fransknippena i olika längder för mer glamouröst resultat, precis som singel .

2-3-e vecka bör förlängningen fyllas på allt eftersom dina egna ögonfransar växer ,lite individuellt, fettproduktion, sminkanvändning ,utbyte av egna fransar,( en frans har en livslängd på ca 8 veckor, individuellt ,växer i olika faser o byts ut som allt hår på kroppen) och beroende på hur perfekta fransar du vill ha.Ju tätare refill ju bättre mår dina fransar eftersom de stöttar varandra när de är täta och inte så vingliga. Har du väldigt få fransar själv så är detta ett fantastiskt hjälpmedel att få fylliga fransar.

 

Megalashing
En volymsättning med mycket tunna och väldigt många per frans,10-50 per frans, Blir mycket kompakt , Man måste ha bra egna fransar och inte välja för långa, varje frans har en max vikt de kan bära beroende på kvalitet ,Detta kan räknas ut i speciellt räknesätt.

Skötseln av din Ögonfransförlängning
Ju mer försiktighet du lägger ner ju längre kommer dina fransar att hålla. När du är klar med din ögonfransförlängning kommer du få skötselråd från salongen om hur du bäst tar hand om dina fransar. Det som först kommer nämnas är att du ska undvika att få vatten på fransarna det första 24 timmarna, pga härdningstiden av limmet, därefter kan du duscha och blöta ansiktet som vanligt.

Produkterna du använder i ansiktet ska vara helt oljefria eftersom oljan kan få fransarna att tappa sitt fäste, titta därför noga på innehållsförteckningen på alla produkter som du använder.
Se även till att tvätta dig runt ögonen ofta så att du inte blir fet, och har hudavlagringar , sminkrester vid fransfästet, din egen oljeproduktion i ansiktet får också dina fransar att tappa fästet.
Om det bildas mycket hudavlagringar där kan du få ögonlocksinflammation pga att de körtlar som smörjer fransen täpps till.
Så fransarna ska tvättas försiktigt med fransschampo och mjuk pensel, skölja mycket noga med tempererat vatten för att få bort smuts, sminkrester o hudfett, låta torka och sedan borsta till dem, speciellt viktigt vid volym, borsta ej våta. Använd inte mascara, fransarna blir för tunga och går inte hålla rena rena. Det finns mascara för singelextensions som är helt vattenlöslig men enligt min åsikt så är det bättre att välja tjockare frans än mascara.

Volymfrans går inte ha mascara på.
Utom att tänka på vilka produkter som du använder(ex  feta natt krämer under runt ögonen.) så gnugga dig inte i ögonen och borsta gärna dina fransar då och då med en ren borste som du får av mig så att de inte trasslar ihop sig.

Lite upprepning av ovan info , men Viktigt.

1: Undvik att få vatten, svett ångbastu mm på fransarna de första 24 timmarna efter din ögonfransförlängning pga härdning! Rör dem inte för mycket innan 24 tim gått.
Det är cyanoacrylat i limmet o bör inte röras för mycket innan full härdning skett och det då är helt oskadligt

2: Tvätta ansiktet ofta då du inte blir fet runt ögon och ögonlock eftersom din egen oljeproduktion får fransarna att tappa sitt fäste.och ögon inf kan uppstå i hårsäckarna om de täpps till.
3: Använda oljefria produkter

4: Gnugga dig inte i ögonen och borsta dina fransar då och då med en ren mascara borste. när de är torra.

5: Tvätta ögon och fransar med ögonfransschampo och mjuk pensel, skölj mycket väl. Låt självtorka och borsta dem så de slår ut i plymer igen och inte vrider sig om varandra vid utväxt.

Använder du mycket annat smink på ögonen så bör de tvättas var dag, annars ca lika ofta som du tvättar håret .Vi har ju alla olika fett produktion i våra hårsäckar.

 

(obs creme dag ,natt som smörjes under ögonen plockas upp av fransarna, när du blinkar/sover så tänk på att kontrollera innehållet av fett i dina produkter.)

 

Hur länge håller en fransförlängning?
I genomsnitt ska dina fransar hålla mellan 2-3 veckor innan refill behövs,  (påfyllnad) men det finns som sagt mycket som påverkar dina lösögonfransars livslängd, och hur länge fransarna håller varierar från person till person.

Det som påverkar beror på hur du tar hand om dina fransar, hur ofta du tappar dina egna fransar (eftersom fransen ramlar  när din riktiga frans gör det, släpper i fäste om mycket fett,, olja /smink finns där) , limmets 6v livslängd på frans är över. Var därför noga med att tvätta ansiktet och speciellt ögonlocken, fransfästen så att fransarna håller sig rena och oljefria.
När fransarna börjar bli få och glesa kan du hellre välja att göra extra ,eller extra tät refill istället för att behöva betala ett nytt set. Man måste också förstå att man måste byta ut de långt utväxta fransarna vid refill, så även  om du ser ut att ha kvar mycket så kanske större delen behöver bytas ändå,

Det går inte komma med 10 fransar kvar och tro att man hinner ett nyset på refilltid. Limmet har en livslängd i oöppnad flaska  ,,en i öppnad flaska och ca 6 v på som mest på frans ,Det innebär att en frans som ”överlevt” en refill kommer släppa i fogen ganska snart .

OBS!
När du kommer för förlängning, kom osminkad. Med nytvättade , väl sköljda fransar,

Jag kan göra det åt dig men det tar ca 15 min av din bokade tid.
Det är synd att slösa tid med, tvätt, sminkavtvättning när det är många fransar jag vill hinna sätta. För att få så fint resultat som möjligt .Vilket vi båda vill.

Dessutom fäster extensions sämre om det finns sminkrester kvar.
Vissa kommer väldigt sminkade och inte ens mina rengöringsmedel klarar extensions fulla med mascara. och dina fransförlängningar /egna fransar håller inte.
Det är ju din betalande tid som det går utöver.

Boka tid
Fyll i bokningsformuläret så återkommer jag så fort som möjligt.

Ett urval av bilder från galleriet
se fler bilder på ögonfransförlängning i galleriet.