Ögonfransförlängning

Är du trött på att sminka dig?

Information

Singel fransar

En ögonfransförlängning innebär att en förlängning limmas på varje frans en och en.
Till att börja med tvättas ögonfransarna och därefter tejpas de undre fransarna ner för att inte fastna i de övre.
Kunden väljer vilken form, färg och längd som önskas. Beroende på vilken mängd och längd du har på dina egna ögonfransar bedöms vad som är hållbart.
Om man exempelvis har ganska korta ögonfransar från början så gäller det att inte sätta på en förlängning som blir allt för tung, då kommer den inte att sitta kvar i längden.
Vanligast är mellan 65 och 1500 fransar på en ny förlängning. Cirka var 3-e vecka bör förlängningen fyllas på allt eftersom dina egna ögonfransar växer, lite individuellt och beroende på hur perfekta fransar du vill ha.
Ju tätare refill ju bättre mår dina fransar eftersom de stöttar varandra när de är täta och inte så vingliga.

Volym fransar
2d – 9 d

2d – 9d volymfrans är att man istället för en frans per egen frans limmar på upp till 9 tunna tunna fransar på en egen frans -,
resultatet är en mycket tät ,massor med fransar, ex ett öga ska du sätta på 80 fransar, sätter du 9 tunna på varje så blir det 720 fransar per öga.
Ju fler fransar per egen frans ju lättare tunnare lösfransar så det blir inte tyngre än en singelfrans men resultatet blir mycket mycket mer.
Man kan välja form o böj som med singel och hur många fransar 2-9 frans per egen frans och allt där emellan.
Man kan också mixa fransknippena i olika längder för mer glamouröst resultat, precis som singel .
Circa var 3-e vecka bör förlängningen fyllas på allt eftersom dina egna ögonfransar växer..lite individuellt och beroende på hur perfekta fransar du vill ha.
Ju tätare refill ju bättre mår dina fransar eftersom de stöttar varandra när de är täta och inte så vingliga.
Volym kräver mer omsorg än singel. Har du väldigt få fransar själv så är detta ett fantastiskt hjälpmedel att få fylliga fransar.

Skötseln av din Ögonfransförlängning Ju mer försiktighet du lägger ner ju längre kommer dina fransar att hålla.
När du är klar med din ögonfransförlängning kommer du få skötselråd från salongen om hur du bäst tar hand om dina fransar.
Det som först kommer nämnas är att du ska undvika att få vatten på fransarna det första 24 timmarna, pga härdningstiden av limmet, därefter kan du duscha och blöta ansiktet som vanligt.
Produkterna du använder i ansiktet ska vara helt oljefria eftersom oljan kan få fransarna att tappa sitt fäste, titta därför noga på innehållsförteckningen på alla produkter som du använder.
Se även till att tvätta dig runt ögonen ofta så att du inte blir fet vid fransfästet, din egen oljeproduktion i ansiktet får också dina fransar att tappa fästet.
Om det bildas mycket hudavlagringar där kan du få ögonlocksinflammation pga att de körtlar som smörjer fransen täpps till.
Så fransarna ska tvättas försiktigt, låta torka och sedan borsta till dem, speciellt viktigt vid volym, borsta ej våta. Använd inte mascara, fransarna blir för tunga och de blir svåra att hålla rena.
Det finns mascara för extensions som är helt vattenlöslig men enligt min åsikt så är det bättre att välja tjockare frans än mascara.
Volymfrans går inte ha mascara på.
Utom att tänka på vilka produkter som du använder så gnugga dig inte i ögonen och kamma gärna dina fransar då och då med en ren borste som du får av mig så att de inte trasslar ihop sig.

Skötselråd att tänka på

1: Undvik att få vatten, svett ångbastu mm på fransarna de första 24 timmarna efter din ögonfransförlängning pga härdning! Rör dem inte för mycket innan 24 tim gått.
Det är cyanoacrylat i limmet o bör inte röras för mycket innan full härdning skett och det är helt oskadligt

2: Tvätta ansiktet ofta då du inte blir fet runt ögonlocken eftersom din egen oljeproduktion får fransarna att tappa sitt fäste.och ögon inf kan uppstå i hårsäckarna om de täpps till.
3: Använda oljefria produkter 4. Gnugga dig inte i ögonen och kamma dina fransar då och då med en ren mascara borste.när de är torra. Låt självtorka

Hur länge håller en fransförlängning?

I genomsnitt ska dina fransar hålla mellan 3-4veckor, sen behövs en refil (påfyllnad) men det finns som sagt mycket som påverkar dina lösögonfransars livslängd, och hur länge fransarna håller varierar från person till person.
Det som påverkar beror på hur du tar hand om dina fransar, hur ofta du tappar dina egna fransar (eftersom fransen ramlar av först när din riktiga frans gör det).
En annan bidragande orsak är din oljeproduktion i ansiktet eftersom lösögonfransarna är känsliga mot olja.
Var därför noga med att tvätta ansiktet och speciellt ögonlocken så att fransarna håller sig rena och oljefria.
När fransarna börjar bli få och glesa kan du hellre välja att göra extra,eller extra tät refill istället för att behöva betala ett nytt set

OBS!
När du kommer för förlängning, kom osminkad.
Det är synd att slösa tid med sminkavtvättning när det är många fransar jag vill hinna sätta.
För att få så fint resultat som möjligt.

Dessutom fäster extensions sämre om det finns sminkrester kvar.
Vissa kommer väldigt sminkade och inte ens mina rengöringsmedel klarar extensions fulla med mascara.
Det är ju din betalande tid som det går utöver. 

Boka tid

eller fråga mig om ögonfransförlängning

Se fler bilder på ögonfransförlängning i galleriet.
gå till galleriet